Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

"Jagodice" obilježile olimpijski dan

Skupina Jagodice   |   12.09.2014.

"Jagodice" obilježile olimpijski dan

Lijep pozdrav od "Jagodica"!

Evo nas u novoj školskoj godini s novim idejama, igrama i aktivnostima.

Sama djeca potakla su aktivnost sa školjkama i  kamenčićima što su ih sakupili na moru. Najprije smo ih zajedno proučavali, opipavali, mirisali, a zatim od njih načinili okvire za slike i ukrasne vaze.

Ipak, ove godine mi odgajatelji odlučili smo organizirati aktivnosti koje će više poticati djecu na kretanje. Danas smo raznovrsnim aktivnostima obilježili Hrvatski olimpijski dan. Djecu smo potakle na razmišljanje o olimpijadi, imenovali smo različite vrste sportova, usvojili smo pojam vrsta i kolona te pokušali formirati vrstu. Razgovarali smo zašto je važno baviti se sportom - odgovor su, naravno, znali!

Željeli bi potaknuti i roditelje da pozitivnim stavom i primjerom razvijaju kod djece ljubav prema sportu. Korisno je djecu uključiti i u sportske radionice jer sudjelujući u sportskim aktivnostima djeca razvijaju samopouzdanje, motoriku, strpljenje, lakše stvaraju prijateljstva, uče poštivati pravila, podnose frustracije, često sudjeluju u veselim trenucima dijeleći ih sa suigračima itd.

Nadamo se da će roditelji uvidjeti važnost i korist takvih aktivnosti i, kao i do sada, pomoći nam u njihovoj realizaciji.

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545