Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

„Brzići“ i dalje upoznaju svoje tijelo

Skupina Brzići   |   24.03.2014.

„Brzići“ i dalje upoznaju svoje tijelo

„Brzići“ pokazuju  sve više zanimanja za ljudsko tijelo. Sve je počelo s medom i zdravljem ( sjećate se, već smo pisale o tome ). To ih je potaklo da se počnu zanimati za dijelove tijela i njihovu funkciju.

Stoga smo prikupile plakate, časopise i enciklopedije o čovjeku i ljudskom tijelu. Djeca su ih počela proučavati. Posebno zanimanje pokazala su za kosti. Promatrali su plakat kostura i primjetili kako u našem tijelu ima mnogo različitih kostiju: malih, velikih, tankih, debelih, ravnih, zaobljenih, te da kosti mogu pukniti ako nezgodno skoče. Izradili su kostura trgajući i ljepeći razne oblike tjestenine.

Djeca su naučila puno o dijelovima ljudskog tijela, njihovoj funkciji, izgledu pojedinih unutarnjih organa, te funkciji osjetila. Čak su prilikom svakodnevnog jutarnjeg razgibavanja imenovali pojedine dijelove tijela.

Kako bi što bolje upoznali funkciju osjetila vida u posjet je došla naša medicinska sestra Blaženka koja nam je na interesantan način govorila o tome. Djeca su već znala da ako ne vide dobro,  moraju nositi naočale. Pitanja djece su bila: „Gdje ih kupiti?“, „ Kako znamo koje su nam naočale potrebne?“ , „Kakvih sve naočala ima i koje za što služe“. Odgovore na ta i još mnoga slična pitanja potražili smo kod oftamologa u optici „Fokus“  . Tamo su djeca vidjela i isprobala različite naočale.

Kod oftamologa smo promatrali pregled pacijentice. Pregled se obavlja s mnogo različitih aparata za pregled vida. Djeca su izrazila želju da im se pregleda vid, pa je liječnik pregledao jednu djevojčicu. Nakon pregleda nestao je njen strah te je izjavila da joj  je pregled  izgledao kao fotografiranje.

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545