Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

GOLUPČIĆI SE VIŠE NE BOJE ZUBARA

Skupina Golupćići   |   25.04.2014.

GOLUPČIĆI SE VIŠE NE BOJE ZUBARA

Na poziv bake našeg Golupčića, koja radi u ordinaciji kod dječjeg stomatologa, Golupčići su posjetili ordinaciju i puno toga naučili. Sada više taj zubar i nije tako nešto strašno čega se treba bojati.

            Za posjet su se pripremali već u vrtiću. Kako su početkom školske godine počeli prati zube u vrtiću, jedan dio su već znali (kako se peru zubi, kad se peru zubi, koja je hrana dobra, a koja nije za zdravlje zubića, što su to Gric i Grec…). O tome ih je učila medicinska sestra našeg vrtića, sestra Blaženka.

            Neki Golupčići već su bili u posjeti kod zubara, neki čak i zubić popravili, no većina još nije i ne zna kako to izgleda pa nam je ovaj poziv bio poticaj da se malo bolje upoznamo sa pojmom zubara i ujedno smanjimo strah od istoga.

            Dan prije nego što smo realizirali posjet ponovno smo se malo prisjetili onoga što smo učili početkom godine.

            Bili su vrlo uzbuđeni i radoznali no pred vratima ordinacije većina je zastala. Ponovili smo im da će im zubarka sve pokazati i objasniti što ih zanima i da oni, ako ne žele, ne moraju pregledati zube.

            Na pitanja o higijeni i zdravlju zubi lijepo su znali odgovoriti. Tada im je zubarka

pokazala svaku «pčelicu» koja joj pomaže očistiti zube, ogledalce kojim gleda zadnje zubiće, mali tuš koji opere Grica i Greca, a uz tuš ima i pčelicu koja puše i suši zubić. Dok ima je to sve pokazivala vozili su se na stolici gore-dolje što je bilo jako zanimljivo.

            Zanimanje je bilo jako veliko i hrabrost velika!

Gotovo su svi pristali pregledati i premazati zubiće. Tek nekoliko Golupčića nije, ali su se zato svi vozili na stolici – i to je velika stvar!

            Na kraju posjeta zahvalili smo se za sve što smo naučili, a Golupčići su ponosno kući ponijeli diplome za hrabrost.

            Prvi korak smo napravili zajedno, a sada je na Vama red, dragi roditelji - redovitom kontrolom zubi se neće stići toliko pokvariti da bi popravak bio bolan.

            Dobili smo savjet da treba ići više puta zubaru dok se ne treba ništa popravljati da steknu povjerenje u zubara  i da se strah izgubi…

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545