Skupina Golupćići
Čime se bave „Golupčići“

Čime se bave „Golupčići“

 

Svakodnevno borave na zraku unatoč snijegu. Snijeg ne samo da ih ne smeta, već se vrlo rado igraju na snijegu i sa snijegom. Pitaju se:“ Što sve možemo napraviti od njega ?

Zašto nam se topi u ruci ? Zašto je hladan ? " Svakodnevno traže odgovore na ta pitanja i istražuju svijet oko sebe.

 Maskenbal  se približavao a oni su se požurili napraviti  Fašnik od kartonske kutije , kolaža , novina , tkanine i špage . Sa oduševljenjem su rezali , trgali , lijepili a sve su to popratili veselom fašničkom glazbom .

Žele biti zdravi i veliki - zato svaki drugi dan vježbaju u vrtićkoj dvorani , gdje svladavaju prepreke poligona koji im zadaju odgojiteljski par Saša i Blaženka. Vesele se svojim uspjesima i mogućnostima. Kada se pojave iznenadne poteškoće , spremno pomažu jedni drugima.

 

Tako zaposlenima i razigranima vrijeme brzo prolazi i začas dođe vrijeme ručka. Raduju se jer je to prilika da pokažu kako su već narasli.  Sami se poslužuju i jako su ponosni zbog toga. Jesti vole jer kuharice u vrtiću znaju dobro kuhati. Vrijeme ručka vole i iz još jednog razloga :

 to je vrijeme za ugodne razgovore i druženja sa prijateljima u kojima prepričavamo događaje toga dana i razmišljamo što bismo voljeti raditi sutra. 

11.02.2013.