Skupina Frendići
„Frendići“ u novoj pedagoškoj godini

Iako djeca skupine „Frendići“ nisu promijenila prostor boravka u novoj pedagoškoj godini, od rujna istražuju nove poticaje koje su im pripremile odgojiteljice, upoznaju nove prijatelje u svojoj sobi, ali i susjednoj sobi dnevnog boravka, te na dvorištu zgrade 5.

U vrtiću je uobičajeno da dijete proslavi rođendan sa svojim vrtićkim prijateljima. Proslavu organiziraju roditelji i odgojiteljice zajedno planirajući i dogovarajući se. Preporuka vrtića je proslava uz naglasak na svježe i suho voće. I u vrijeme „novog normalnog“ dijete može dobiti malu porciju hrane namijenjene samo za njega, te druga djeca neće dolaziti u kontakt sa njegovom hranom. Na taj dan bitno je da se dijete osjeća „posebno“.

Odgojiteljice u dogovoru s roditeljima dogovaraju koje su to aktivnosti koje bi se mogle realizirati u vrtiću. Upravo takva jedna aktivnost je ukrašavanje „torte“ za slavljenika! Roditelj može pripremiti fotografije svoga djeteta, a skupina će ih posložiti u fotoalbum ili izraditi mali kolaž od fotografija. Roditelj s djetetom može kod kuće izraditi priču „Proslava moga rođendana“ (uvezati plastificirane fotografije proslave rođendana djeteta kod kuće, u obitelji) i pokloniti skupini. Kasnije taj fotomaterijal može odgojiteljicama poslužiti za nadogradnju i planiranje drugih aktivnosti (vezano uz različitosti, emocije, upoznavanje obitelji i sl.).

16.09.2020.