Skupina Jabučice
Mala avantura "Jabučica"

U skupini " Jabučice" s nestrpljenjem je isčekivani ovaj dan. Još od jutra "Jabučice" su ushićeno uzvikivale: "Danas idemo na izlet!". U 10 sati ispred našeg vrtića čekao nas je lijepi narančasti, pomalo neobični autobus. U njemu su nas dočekali vozač autobusa i tata našeg dječaka N.Ć. Većini djece ovo je bila prva vožnja autobusom. Dječak N.Ć. je sa svojim roditeljima za sve prijatelje napravio autobusne karte. U dogovoru s vozačem provozali smo se središtem našeg grada znatiželjno promatrajući ljude i poznati nam krajolik iz jedne drugačije perspektive.

Djeca su se veseleći ugodnoj vožnji zapjevala i pjesmicu "Zvončići". Veselo pjevušeći uputili smo se prema glavnom željezničkom kolodvoru. Tamo su nas srdačno dočekali stričeki Goran i Marijan i teta Ivana. Oni su bili naši voditelji tijekom posjete željezničkom kolodvoru. Od ljubaznih djelatnika prometnog ureda naučili smo puno važnih informacija o vlakovima. Zatim smo krenuli u razgledavanje izložbe maketa malih vlakova.

Djeca, a i mi odrasli, bogatiji smo za jedno predivno iskustvo. Kada su se mali vlakovi počeli kretati tračnicama, na licima "Jabučica" mogli su se vidjeti izrazi oduševljenja, čuđenja i sreće, jer je naš prekrasni svijet i naše prirodno okruženje prikazano u jednom tehnološki-kreativnom stvaralaštvu. Nakon izložbe smo se pravim vlakom vozili do male stanice. I ova vožnja je  za "Jabučice" bila lijepo iskustvo. Jedva čekamo ispričati svoje današnje doživljaje roditeljima i prijateljima. Zahvaljujemo se svim roditeljima na suradnji, a i ljubaznim domaćinima naše današnje posjete.

 

18.12.2015.