Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Istraživačke aktivnosti bojama

Skupina Brzići   |   02.06.2014.

Istraživačke aktivnosti bojama

Dijete ima neodoljivu potrebu za istraživanjem. Interes djeteta za istraživanjem i otkrivanjem je vrlo snažan ali i individualan. Dijete će istraživati u skladu sa svojim potrebama. Likovno stvaralaštvo ima veliku ulogu u razvoju kreativnosti, mašte, pamćenja i pažnje pa ako djeci likovne aktivnosti ponudimo u obliku igre pružit ćemo im veliko zadovoljstvo.

 

Djeci su bile ponuđene različite aktivnosti bojama. Djeca su slikala prstićima, slikala su otiskom dlana i stopala, vozila su autiće po boji, bojala šeširiće kistovima te  miješala vodu, deterdžent i boju i puhala slamčicama. Aktivnost koja je posebno privukla pažnju djece bila je miješanje boja, vode i deterdženta. Djeca su sama točila vodu i deterdžent i time otkrila koji je omjer tekućine i deterdženta najbolji da dobiju mjehuriće kakve žele. Djeci je bilo zanimljivo promatrati kako miješanjem dviju boja dobiju drugačiju boju. Djeca su odlučila rukama opipati mjehuriće, vodu i boju te su svoj otisak dlana i mjehurića oslikala na papir.

Kroz aktivnosti djeci je približen svijet boja i dana im je mogućnost da sama istraže što se događa miješanjem dviju boja.

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545