Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Izlet "Zvjezdica" u Zagreb

Skupina Zvjezdice 2007. - 2013.   |   01.05.2013.

Izlet "Zvjezdica" u Zagreb

 

Kada? Gdje? Što ponijeti? Kako će djeca bez roditelja? Kako će roditelji bez djece? – to su bila samo neka od pitanja koja su opterećivala roditelje. Na zajedničkom roditeljskom sastanku odgojiteljice su imale odgovor na svako postavljeno pitanje.

I tako su se „Zvjezdice“ sa svojim odgojiteljicama i prijateljima iz skupine „Kapljice i Zvončići“, 25.4. uputile u Zagreb. Djeca su bila jako uzbuđena. Već im je vožnja autobusom na kat bila pravi doživljaj, a putem ih je animirao i vodič Zvonimir (Zvonko). Kada su stigli u Zagreb prošetali su Zagrebom, Gornjim gradom pa preko trga Bana Josipa Jelačića. Vidjeli su katedralu, zagrebački plac Dolac, Kamenita vrata, Markov trg, kulu Lotrščak, vidjeli tramvaj, čuli su pucanj Gričkog topa, umočili ruke u zdenac Manduševac i još mnogo toga. Posjetili su prirodoslovni muzej gdje su djeca mogla vidjeti razne životinje i prirodne fenomene. Pažljivo su slušali kustosa, upadali zanimljivim pitanjima, bili su veoma radoznali i istraživali. Umorne noge odmorili su u hladovini na travi, gdje su se okrijepili i napunili energijom. Bila im je potrebna, jer ih je čekao obilazak Zoološkog vrta. Tamo su vidjeli mnogo, „običnih i neobičnih“ životinja. Djeca su uživala! Nakon napornog dana, puni doživljaja i priča, ukrcali su se u autobus i pozaspali :) Sretno su se vratili u Viroviticu, gdje su ih s nestrpljenjem čekali roditelji.

 

 Poruka roditeljima

Roditelji često osjećaju kako bi bili najsretniji kada bi uvijek mogli biti uz dijete. Teško im je zamisliti da bi ikada moglo biti drugačije. Važno je shvatiti da ih trebamo pustiti da pokušaju, ohrabriti ih da se suoče, kako s uspjehom, tako i s neuspjehom. Samostalnost stvara jak osjećaj samopoštovanja. Djeca se sjajno osjećaju kada mogu donijeti neku samostalnu odluku.

Ljubav i podrška djetetu daju sigurnost koja je temelj za izgradnju samopouzdanja.

Hvala Vam što ste nam povjerili svoju djecu.

 

Izjave djece u razgovoru s pripravnicom T.H. po povratku s izleta:

M.K.:"Lijepo....vidjeli smo jako super životinje!"

I.B.:"Super! Ja i Ante smo bili vođa,bez tete!"

P.R.:"Dobro! Jako dobro!...vidjeli smo krokodilove!"

L.Z.:"Vidjeli smo dvije žute zmije...joj, bile su jako velike!"

D.R.:"Dobro, najbolje u ovom životu."

A.Z.:"Najbolje kad sam jeo sladoled."

P.L.:"Dobro, presuper!"

 

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545