Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Ledeni izazovi

Skupine   |   14.07.2015.

Ledeni izazovi

Sunce, more, ljeto ... Ljeto je djeci najčešće omiljeno godišnje doba – bez obaveza, bez previše odjeće i uz bezbroj mogućnosti za igru. No ponekad se dogodi „dosadno mi je“ trenutak….. U ovim toplim danima odgojiteljice su odlučile  djeci ponuditi i neke nove poticaje za njihovu igru, učenje, istraživanje…..

Evo nekih ideja koje možete iskušati i kod kuće:

1. Različite sitne igračke i predmete smrznite u plastičnoj vrećici ili posudi. Zatim ponudite djetetu  čekić, lopaticu ili odvijač i dozvolite mu da se probije do nagrade. „Trešnjice“ su se dosjetile i predmete (kamenčiće, čepove, plastična jaja) okovane ledom promatrali povećalom prije nego što su se odlučili razbiti led i „osloboditi“ predmet.

2. Slikanje obojenom ledenom kuglicom/kockicom. Zamrznite obojanu vodu (tempera, tuš u boji) u posudama ili vrećicama za led. Djecu su veselili različiti oblici leda, a potom su prionuli na posao – slikati po papiru. Slikanje ledom je vrlo nepredvidiva igra budući da se komadić leda slobodno kreće po podlozi i teže ga je kontrolirati nego kada se slika nekom drugom tehnikom.

3. Pokus: led i sol. Promatranje što se događa s ledom kada se stavi na njega sol.

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545