Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Piletina u umaku od kopra

Recepti   |   01.01.2012.

SASTOJCI:

2 g suncokretovog ulja
kiselo vrhnje(12-15% m.m.)
3 g mlijeka
1/5 žumanjka
3 g svježeg kopra
sol, limunov sok
peršinov list
30 g pilećeg bijelog mesa


PRIPREMA:

Skuhati piletinu u vodi u koju se može staviti korjenasto povrće. Posoliti. Narezati kad meso bude gotovo. Žumanjke pomiješati s uljem i izraditi. Pomalo miješajući, dodavati kiselo vrhnje, mlijeko, limunov sok, nasjeckan kopar, peršinov list i juhu. Pustiti da zavri te kuhati na laganoj vatri oko 10 minuta da se poveže. Dodati skuhanu piletinu iz juhe i malo parmezana.

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545