Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Svako jutro vježbaj i zdrav budi

Skupina Zvjezdice 2007. - 2013.   |   13.02.2013.

Svako jutro vježbaj i zdrav budi

Svakodnevno prije doručka „Zvjezdice“ imaju zajedničke tjelesne aktivnosti. Kada je lijepo vrijeme vježbaju vani na svježem zraku, a u ove zimske dane odlično im posluži i sportska dvorana vrtića.

Da su već jako samostalni vidi se i iz činjenice da sami žele predvoditi jutarnju tjelovježbu.

Odgojiteljice su prihvatile dječju ideju demokratičnog izbora predvoditelja i pomogle u realizaciji. Ispisali su imena svih „Zvjezdica“ i stavili u kutiju. Ono dijete koje je bilo voditelj prethodni dan izvlači listić s imenom novog djeteta koji će predvoditi vježbanje toga dana. Svoj djeci se  za sada jako sviđa takav način odlučivanja.

Silno se vesele vježbanju! Vode brigu da u vrtić dođu u prikladnoj i udobnoj odjeći za vježbanje. U nadi da će baš oni biti predvoditelji, dolaze u vrtić s igrama koje su sami osmislili za kraj tjelesne aktivnosti.

Vježbanje je potaknulo djecu i roditelje na raniji dolazak u vrtić.

„Zvjezdice“ ne žele biti dio znanstvene statistike koja pokazuje da današnja predškolska djeca „pate“ od nedostatka kretanja. Znaju da svakodnevna tjelesna aktivnost jača tjelesno zdravlje djece, ali utječe i na intelektualni, emocionalni i socijalni razvoj djeteta. No, djeci je ipak najvažnije  što im je to zapravo jako, jako zabavno!!!  

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545