Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

"Ribice"- mali poduzetnici

Skupina Ribice do 2018.   |   10.11.2015.

"Ribice"- mali poduzetnici

Ideja za poduzetništvo rodila se nakon proslave Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, kada su "Ribice" otvorile voćarnu i igrali se trgovaca. Netko je rekao kako bi bilo dobro kada bi zapravo prodavali voće i povrće i zaradili nešto pa smo zajedno odlučili da ćemo napraviti nešto što možemo prodati.

Održali smo prvi sastanak, usvojili dnevni red, upisali članove (sve "Ribice" i njihove tete) i podijelili prva zaduženja. Između ostalog donijeta je odluka da se dalje sakuplja papir jer ćemo dobivenim novcem od prodaje papira moći nabavljati ono što nam bude potrebno za daljnje aktivnosti.

Dogovorili smo da ćemo zaradu od prodanih proizvoda dijeliti na tri djela, i to tako da ćemo dio opet ulagati, dijelom se počastiti, a dio dati u humanitarne svrhe.

Dogovoreno – učinjeno. Prvi zadatak su  kolači. Sakupili smo potreban materijal i krenuli na posao. Jedna grupa čistila je orahe, druga pisala recepte, treća grupa je vagala potrebne namirnice i mijesila  kolače, a četvrta grupa slagala ih  u tepsije.

Zajedno smo u dva dana napravili pet vrsta kolača koje smo pakirali, obilježili ih naljepnicama i takve pripremili za prodaju.

Održali smo i drugi sastanak na kojem smo dogovorili način prodaje i cijenu kolača. Od dobivene zarade dio ćemo uložiti u novi proizvod, ali o tome nešto više idući put.

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545