Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

„Cvjetići i grafoskop“

Skupina Cvjetići   |   09.05.2016.

„Cvjetići i grafoskop“

Glavne aktivnosti djece rane i predškolske dobi su igra, istraživanje i učenje. Kroz te aktivnosti dijete upoznaje i razumije svijet koji ga okružuje. Jedne od tih aktivnosti su i igre svjetla i sjene.   U dogovoru s majkom djevojčice E.G. nabavile smo grafoskop kojeg smo odlučile iskoristiti kako bi „Cvjetićima“  kroz igru svjetla i sjene omogućile stjecanje nekih novih iskustava.

Kada je grafoskop stigao, djeca su prvo s puno znatiželje, ali i opreza promotrila kakav se to uređaj našao u našoj sobi. Vrlo brzo uočili su povezanost između sjene koja se pojavljuje na zidu i grafoskopa. Igra i istraživanje je moglo započeti.  Najprije su uočavali i prepoznavali svoje, ali i sjene druge djece. Za istraživanje smo im ponudile različite predmete poput gumenih i plastičnih životinja čije su sjene prepoznavali i imenovali u čemu su bili vrlo uspješni. Ponuđeni su im bili kartonski i drveni kolutovi, plastični tuljci i čepovi. Potaknuti željom  za istraživanjem počeli su i sami tražiti druge  predmete po sobi kako bi istražili i njihove sjene. A znaju i gdje se grafoskop pali i gasi, te što treba podignuti kako bi se svjetlo pojavilo na zidu .Iz dana u  dan igra postaje sve zanimljivija, a predmeta čiju sjenu treba istražiti sve je više.

Na kraju se želimo zahvaliti E. mami koja nam je donijela grafoskop i tako omogućila stjecanje nekih novih iskustava i znanja.

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545