Skupina Iskrice 2013.- 2018.
Iskrice istražuju – 1. dio

Budući da djeca najbolje uče neposrednim iskustvom naš je zadatak i misija omogućiti im poticajno okruženje. Iskrice se već neko vrijeme u svom malom „laboratoriju“ bave ozbiljnim istraživanjem. Oni eksperimentiraju koristeći svakodnevne namirnice poput octa, ulja, prehrambenih boja, vode, kvasca, soli, šećera, jaja, mlijeka, sode bikarbone i dr. miješajući ih, kombinirajući i na taj način realizirajući svoje ideje.

Sve je počelo aktivnošću u kojoj smo se bavili miješanjem boja. To je Iskricama pomoglo shvatiti kako sami mogu napraviti vrlo zanimljive kombinacije boja. Kemija je tako postala nešto privlačno, praktično i blisko. Osim samoinicijativnih eksperimenata radili smo i pokuse „slonova pasta“, „lava lampa“, „čarobna pjena“ i „golo jaje“.

Promatrati dječja lica koja pokazuju čuđenje, divljenje, zadovoljstvo, a uz to osjetiti njihovo samopouzdanje i radost zbog uspjeha posebno je zadovoljstvo za nas odgojitelje. Zato im rado osiguravamo prilike za istraživanje, učenje vlastitim iskustvom, razvoj u raznim područjima…   Uživajte u galeriji...

06.03.2018.