Skupina Mašnice
Rujan u "Mašnicama"

U  skupini „Mašnice“ od ove pedagoške 2019./2020. godine su i tri nova prijatelja te jedna prijateljica. Osim toga, „Mašnice“ su od ove pedagoške godine u drugoj sobi dnevnoga boravka.  Neke „Mašnic“ su odmah prihvatile nove prostor i krenule u istraživanje i na igru, a neke su se u početku osjećale nesigurne pa su prvo promatrale ostale prijatelje u aktivnostima, a zatim su i same krenule u njih.

„Mašnice“ jako vole sudjelovati u aktivnostima čitanja kratkih priča i u zajedničkom razgledavanju i čitanju slikovnica s odgojiteljicama, te i sami vrlo rado „čitaju“ drugoj djeci prepričavajući ono što vide na ilustracijama slikovnice. U novoj sobi dnevnoga boravka odgojiteljice su oformile i novi centar aktivnosti- „frizerski salon i salon za uljepšavanje“ u kojem djeca provode puno vremena „uređujući“ jedni druge. Od pedagoški neoblikovanog materijala (kartona, plastičnih boca i plastičnih čepova u bojama) djeci su napravile dvije didaktičke igre za razvoj matematičkih vještina. Neka starija djeca već raspoznaju napisane brojeve na čepovima i pridružuju ih broju elemenata na slici. Mlađa djeca sortiraju pompone po boji i umeću ih u plastične čepove iste boje pomoću drvenih hvataljki. Tom aktivnošću razvijaju finu motoriku ruku i koordinaciju oko-ruka. „Mašnice“ svakodnevno provode vrijeme na svježem zraku. Najviše se vole igrati na obližnjoj livadi gdje usavršavaju svoje motoričke vještine: hodanje i trčanje mijenjajući smjer kretanja; hodanje i trčanje po uzbrdici i nizbrdici, neravnom terenu; uvježbavaju održavanje ravnoteže na klackalicama i uče izmjenjivati se sa suigračima na spravi; igraju se u pješčaniku s igračkama za pijesak i sl..

Kroz fotografije Vam donosimo pregled aktivnosti kojima se „Mašnice“ bave. Zahvaljujemo roditeljima na pomoći oko prikupljanja pedagoški neoblikovanih materijala, slikovnica, igračaka za pijesak i ostalih igračaka za nadopunu centara aktivnosti.

odgojiteljice Ivana i Ana

09.10.2019.