Skupina Tratinčice
Kreativna radionica „Božić dolazi“

U vrtiću i „Tratinčicama“ pripreme za predstojeće blagdane su u punom  jeku. Tako je i održana kreativna božićna radionica za djecu i roditelje, čime je nastavljena izvrsna suradnja dječjeg vrtića sa roditeljima.

Prije same radionice djeca su se uključila u zajedničko uređivanje sobe dnevnog boravka.  Izrađivali su i postavljali ukrase u prostoru sa božićnim motivima borova, kuglica, zvjezdica...

„Tratinčice“ su poželjele iznenaditi roditelje pa su ih na početku radionice veselo dočekali sa božićnim pjesmicama i recitacijom „Zvjezdani razgovor“.  U toj izvedbi na sceni se djeci pridružio i profesor gitare, gospodin Tihomir Sabolić.

Roditelji i djeca zajedno su izrađivali božićne čestitke od kolaž papira, ukrasnih traka, šljokica, vune, kartona, kartonskih tuljaka... Izrađene čestitke su izložene ispred sobe boravka „Tratinčica“. Smisao izrade čestitki je da budu nekome poslane ili uručen, te su neke čestitke već i poklonjene.

Ugodnoj atmosferi na radionici pridonijeli su svi sudionici, a roditelji su svojim dolaskom i interesom za zajedničke aktivnosti proširili i nadopunili odgojno-obrazovni rad skupine.

16.12.2019.