Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Jedan sasvim običan dio dana u skupini "Gljivice"

Skupina Gljivice   |   16.11.2013.

Jedan sasvim običan dio dana u skupini "Gljivice"

Ove godine preselili smo u novu zgradu vrtića, onu za „veliku“ djecu, odnosno predškolce. U novoj sobi imamo i nove igračke i materijale za rad pa vam želimo približiti kako izgleda dio našeg dana.

Budući da su radni listovi nešto novo u skupini, djeca svakodnevno traže da ih rješavaju.

Rješavaju ih u manjim skupinama ili individualno zbog pomoći odgojitelja koja je nužna kod uputa za rješavanje pojedinih zadataka. Rješavanjem zadataka u radnim listovima djeca razvijaju mišljenje i pamćenje, vježbaju vještine grafomotorike, pažnju i koncentraciju, ustrajnost i rješavanje problema te uče kako se nositi sa sitnim neuspjesima i frustracijama kad ih olovka „baš i ne sluša“.  Sve navedene vještine veoma su važne za buduće školarce.

Osim toga, djeca sve više surađuju u igri, pomažu jedni drugima u aktivnostima i dogovaraju se. Tako je nekoliko "Gjivica" danas rješavalo radne listove, a L.B. i A.M. su htjeli pomoći prijateljima tako da im našilje drvene bojice.

                                                                                                          

Kako bi ručice bile što spretnije u pisanju i crtanju, važno je razvijati motoriku ruke i šake, a djeca to rade kroz svakodnevne aktivnosti: kroz tjelovježbu, modeliranje plastelina, rezanje škaricama i lijepljenje, nizanje…pa i kroz šiljenje drvenih bojica.

Nekoliko dječaka danas se odlučilo za modeliranje plastelina, a djevojčicama je baš bilo zgodno u kutiću kuhinje crtati i izrezivati škaricama nacrtano. Nastali su kreativni radovi.

 

U našoj sobi dnevnog boravka postoji mnogo igračaka i materijala kroz koje djeca vježbaju predčitačke vještine: od slagarica, memory kartica sa slovima  i brojevima, umetaljki, pokrivaljki i slično, do slovarica i knjiga te brojnih materijala koje izrađuju odgojiteljice. Tako su neka djeca za igru odabrala slagarice, a druga su izabrala slike ispod kojih su trebali od slova sastaviti ime biljke ili predmeta koji je na slici.

 Do izražaja dolazi i dječja mašta, sposobnost konstruktivne i suradničke igre pa nastaju krasne građevine i ostale dječje kreacije. U kutiću građenja na tepihu više nije bilo mjesta za nove građevine pa su P.Š. i I.B. svoj prekrasan dvorac spretno napravili na stolu. Koliko su samo bili koncentrirani i oprezni!

 

Baš nam je danas bilo dobro i lijepo.

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545