Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Kreativne ''Zvjezdice''

Skupina Zvjezdice 2014. - 2019.   |   20.11.2014.

Kreativne ''Zvjezdice''

Dragi naši roditelji i prijatelji, pogledajte što rade djeca iz skupine ''Zvjezdice'' za vrijeme kišnih dana!

Istražujemo i igramo se raznim likovnim materijalima: tekućom bojom, papirima, škaricama, drvenim olovkama u boji, ljepilom... Isprobavamo kako pojedini materijali ostavljaju trag tekuće boje na papiru; slikamo spužvicama, kistovima, plutenim čepovima, suhim listićima, vatenim štapićima, polovicama jabuke, a najdraže nam je ipak igrati se i slikati prstima.

Puno pozdrava od djece iz skupine ''Zvjezdice'' te odgojiteljica Mladene i Anite!

                                                                  

...

Razdoblje od prve do treće godine djetetova života razdoblje je intenzivnog psihofizičkog razvoja djeteta, dijete upoznaje svijet i ima potrebu u njemu djelovati, istraživati, isprobavati.

 

Likovna aktivnost djeteta prije svega je u ovom razdoblju igra u kojoj istražuje. Oko prve godine započinje aktivnost šaranja, isključivo je motorička aktivnost, dijete uživa u pokretanju ruke, vesele ga različita sredstva kojima ostavlja trag na papiru, crta bez prethodne zamisli.

 

U crtežima dvogodišnjaka javljaju se različite vrste linija, javlja se sve više krugova s određenim značenjem, dijete drži olovku donekle pravilno, potezi su sigurniji, crta iz zgloba, neprestano prekida crtanje jer je zaokupljeno i drugim stvarima.

 

(Literatura: Davorka Brešan: Dječja likovna kreativnost)

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545