Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

„Pahuljice“ u prometu

Skupina Pahuljice 2010. - 2014.   |   01.04.2014.

„Pahuljice“ u prometu

Sve je bliže dan kad "Pahuljice" kreću u školu i samostalno u promet.

Gdje sigurno preći cesti?Kako prepoznati znakove vozaća da nas puštaju preko ceste?Što ako u našoj ulici nema pješačkog prijelaza?

Mnogo je to pitanja,no saznali smo i odgovore na njih u današnjoj aktivnosti "Djeca u prometu" koju smo oragizirai u suradnji sa Policijskom upavom Virovitica i Prometnom policijom.Kroz igru nas je gospođa Anita R. provela krzo teoretski dio poznavanja prometa,ali i opasnosti koje donosi promet.Ponovili smo koja je razlika između kolnika i nogostupa;pješačke i biciklističke staze i prjelaza ceste sa i bez označenog pješačkog prijelaza.

Naučili smo i značenje osnovnih prometnih znakova koji označavaju mjesta pješačkog prijelaza,biciklističke ili pješačke staze,kružnog toka i obavezan znak STOP!

Nakon toga,u zajedničkoj šetnji našim gradom,djeci je u paksi pokazano kako je ispravno ponašanje u prometu,no isto tako upućeni su i na neprihvatljiva ponašanja u prometu.

Za kraj današnjeg druženja s gđom.Anitom djeca su trebala ispuniti i mali test znanja o prometu.

Zahvaljujemo Prometnoj policiji Virovitica i gđi.Aniti na suradnji,jer ovakvim aktivnostima prije svega,svi zajedno u brizi o sigurnosti djece,potičemo djecu da budu samosvjesna,odgovorna i sigurna u prometu.

 

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545