Mjesec listopad tradicionalno se veže uz obilježavanje Dana kruha. Aktivnosti koje se provode s djecom imaju za cilj upoznati djecu s procesima pripreme kruha i drugih pekarskih proizvoda, odnosno upoznati ih kako iz zrna pšenice ili kukuruza dolazi do kruha - od žetve i običaja vezanih za nju, proizvodnje brašna te pripremanje i pečenje kruha. Osim novih znanja o tradiciji, procesima i zanimanjima vezana uz proizvodnju kruha, djeca kroz te aktivnosti razvijaju pozitivne navike zdrave prehrane.
Ove godine „Leptirići“ su gostovali u Pekari „Lipa“. Prolaskom kroz prostorije pekare djeca su upoznala procese kojima nastaju kruh i peciva koja kupujemo kod prodavačice. Vidjeli su velike pećnice u kojima se peče kruh te su saznali da osim kruha ljudi ponekad donesu velike komade mesa da se ispeku. Od pekarskih proizvoda vidjeli su kako iz vruće pećnice izlaze zlatno-žuti kroasani, a na policama je bilo mnoštvo ispečenih štruca kruha. Najzanimljivije su bile plitice s burecima koji su tek čekali svoj red na pečenje. Djeca su, uz pomoć vrlo ljubazne pekarice, razgledala veliku posudu u kojoj je bilo pripremljeno tijesto za kruh, vidjela kolica na koje se stavlja kruh nakon pečenja te vidjela stroj koji reže cijelu štrucu kruha na kriške jednake debljine. Za kraj su razgledali veliko skladište u kojem se nalaze velike vreće s različitim vrstama brašna i kante prepune raznih punjenja za kolače.
Ljubazno osoblje pekare „Leptiriće“ je počastilo sa svježim kruhom i raznim pecivima. Peciva su djeca odmah isprobala uz današnji ručak, a slanci su bili ukusna poslastica nakon popodnevnog odmora. Dogovoreno je da djeca naslikaju svoje dojmove iz posjeta i da uskoro u šetnji te radove donesu.