Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Rujan u „Bubamaricama“

Skupina Bubamarice 2015. - 2019.   |   06.10.2015.

Rujan u „Bubamaricama“

Polazak u vrtić je velika promjena u životu i uzbudljiv događaj za djecu i roditelje. Dijete dolazi iz sigurnog okruženja obitelji u potpuno novu, nepoznatu sredinu, među nepoznate osobe i situacije. Sve to kod djeteta izaziva strah od nepoznatog i od odvajanja od roditelja. Način na koji će se dijete prilagoditi ovisi o njegovim individualnim osobinama, o stupnju njegovog razvoja, dobi, stanju tjelesnog zdravlja, ali i o obiteljskoj atmosferi u kojoj živi. Stoga period prilagodbe traje različito od djeteta do djeteta.

Neka djeca su sklona reakcijama fiziološkog tipa (odbijanje hrane, probavne smetnje, pobolijevanje), a neka reakcijama u ponašanju (plač, agresivnost, povučenost). Kod neke djece se javlja regresija (ponašanja koja su već svladana u ranijoj fazi ponovno se pojavljuju).

Sva ova ponašanja su normalna i nestaju postupno s prilagođavanjem. Kako bi djeci olakšali proces prilagodbe, trudimo se kroz kvalitetnu komunikaciju i socijalne igre pripadanja jačati samopouzdanje i samopoštovanje djece jer time utječemo na unutrašnje zadovoljstvo i unutrašnje motive za ponašanje. Naglasak je na igri i druženju s vršnjacima te odgojiteljima koji podržavajući i prihvaćajući stvaraju osjećaje pripadanja grupi te osjećaje vrijednosti svakoga djeteta ponaosob.

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545