Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Snježno kraljevstvo u Palčićima

Skupina Palčići   |   28.10.2015.

Snježno kraljevstvo u Palčićima

Ne tako davno, u našoj sobi nastao je dogovor između Palčića i odgojiteljica da složimo naše Snježno kraljevstvo.

Nakon višednevnog čitanja slikovnice Snježno kraljevstvo, svakodnevnog igranja Else i Ane, odgojiteljice su dječju igru (u suradnji s roditeljima) odlučile pretvoriti u stvarnost i u našoj sobi složiti kutić Snježnog kraljevstva.

Dogovorili smo se s roditeljima na roditeljskom sastanku oko pomoći pri sakupljanju potrebnog materijala,  razradili početne ideje i krenuli svi zajedno u akciju.

Roditelji su donosili potrebne materijale poput CD-a, kutija, alufolije, vate, sjajne trakice, šljokice i ostalo što nam je bilo potrebno za ostvarenje našeg plana.

Odgojiteljice i djeca su postupno, svakodnevno izrađivale potrebne elemente kako bi jedan dio naše sobe zabljesnuo sjajnim, bijelim i srebrnim (ledenim) odsjajem.

Bilo je tu puno posla. Trebalo je obojati velike kartonske kutije, polijepiti CD-e, izraditi stol i radnu površinu za igru, izrezati sjajne trakice, pahuljice, napraviti ledene kuglice od domaćeg plastelina posutog šljokicama, izraditi kuglice od folije, vate, vune, te starih bijelih čarapa. Što nismo mogli sami, to nam je pomogao domar i to tako što je  postavio potrebne kukice za postavljanje snježne mreže i lampica. Teta Nena nam je sakupila velike prozirne boce od vode.

Kako smo započeli s izradom, tako su se dodatne ideje nizale jedna za drugom, te ih i danas ima još bezbroj.

Djeca uživaju smišljajući različite simboličke igre, stavljaju se u ulogu superheroja te tako razvijaju maštu, prerađuju vlastite emocije i doživljaje, pripremaju rođendanske proslave, nižu i izrađuju vlastite ukrase, slažu „staklene“ konstrukcije od prozirnih plastičnih čaša, promatraju odsjaj lampica na staklu, CD-ima, foliji, bogate rječnik pričajući svoje priče, istražuju i uče.

Vjerujemo da će u našem kraljevstvu biti još puno lijepih i zanimljivih događanja, a o svemu ćemo vas u narednom razdoblju obavijestiti.

 Zahvaljujemo roditeljima što su omogućili svojoj dječici da djelić njihove mašte pretvorimo u stvarnost i obogatimo dječju igru!

 

 

 

 

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545