Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Suradnjom do zadovoljnog i sretnog djeteta

Skupina Palčići   |   10.12.2014.

Suradnjom do zadovoljnog i sretnog djeteta

Misija našeg vrtića i cilj svih aktivnosti u našoj skupini je dijete.

Upravo od toga polazimo u našoj skupini kad planiramo aktivnosti za djecu, kad osmišljavamo svoj rad, tematske jedinice ili projekte. Pratimo dijete, dječje interese, potrebe, promišljamo što je za dijete najbolje , što djetetu u određenom trenutku treba. Gledamo na dijete kao jedinstveno malo biće, kao zasebnu individuu.

Da bi kvaliteta našeg rada bila što bolja, potrebna nam je dobra i kvalitetna suradnja s roditeljima, otvorena i iskrena obostrana komunikacija, pravovremena informiranost roditelja.

Roditelji i odgojitelji na putu ka međusobnom partnerstvu i suradnji trebaju pronaći zajedničke točke, tj. zajednički interes koji treba biti usmjeren prema što kvalitetnijem odgoju djece, ostvarivanju dječjih prava i zadovoljavanju njihovih potreba i interesa.

Kako bi zajedničkim snagama na tom putu i uspjeli, osmišljavamo kutiće za roditelje, pružamo roditelju informacije na roditeljskim sastancima, omogućujemo roditeljima stjecanje novih znanja putem roditeljskih sastanaka, individualnim razgovorom dolazimo do zajedničkih rješenja problema, roditelji se uključuju u prikupljanju materijala za igru i rad, osmišljavamo zajednička druženja, zajedno s roditeljima na radionicama izrađujemo igračke i pomagala za dječju igru.

Uvijek nam je drago kad nam roditelji pomažu u kreiranju samog programa, kad predlažu aktivnosti, kad pomažu u oblikovanju prostorno-materijalnih uvjeta jer zajedničkim snagama, zajedničkom suradnjom, partnerstvom između roditelja i odgojitelja, međusobnim uvažavanjem, pomaganjem i potporom stvaramo ozračje koje će biti ugodno djetetu ali i svim ostalim sudionicima odgojno-obrazovnog rada u vrtiću.

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545