Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Tratinčice uživaju u igri različitim materijalima i glazbenim aktivnostima

Skupina Tratinčice   |   29.11.2016.

Tratinčice uživaju u igri različitim materijalima i glazbenim aktivnostima

Kasna je  jesen,  a naše Tratinčice u vrtiću i dalje cvjetaju. Sada su se već sve lijepo prilagodile i spremne su za  upoznavanje i istraživanje vrtićke sredine. To im pomaže da uče i stječu nova znanja.       

Na istraživanje ih potiču i raznovrsni materijali i predmeti  koje im mi odgojiteljice svakodnevno pripremamo i nudimo, kako bi svatko mogao pronaći nešto što ga osobito zanima, čime bi se mogao zabaviti, baratati, istraživati.

 

Tako smo im  između ostaloga ponudile različite kartonske kutije, koje su im pružile mogućnost zanimljivih i uzbudljivih igara. U njih se djeca zavlače, pužu, skrivaju. Nekada je ta igra individualna, a često i zajednička, osobito kada se igra igre skrivača, što često zvuči vrlo veselo i glasno. Prazne kutije motiviraju ih i  da nešto stave u njih – pune ih i prazne, vuku ili guraju jer im zamjenjuju prijevozna sredstva, a mogu im biti i kuće za stanovanje.

Takvo okruženje stvara pozitivno ozračje puno individualnih i grupnih aktivnosti koje motiviraju djecu na komunikaciju, suradnju, međusobno pomaganje ali i kombiniranje. Veseli nas što se djeca pri tome osjećaju zadovoljno.

 

Na sličan način Tratinčice uvodimo u svijet glazbe. Neovisno slušaju li s CD-a ili im se neposredno interpretira, glazba kod njih stvara vedro raspoloženje i izaziva čuđenje i radost. Od njih ne očekujemo da uče tekst, ali oni ga spontano svejedno upamte. Brojalicama i pjesmicama potičemo rani komunikacijski, emocionalni i jezični razvoj djece i oplemenjujemo dječje okruženje.            

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545